Sari la conținut
Home » Ghid Instalare – Windows 10 (de la zero)

Ghid Instalare – Windows 10 (de la zero)

Cum instalezi Windows 10 de pe USB?

Înainte de începerea procesului de instalare a Windows 10, trebuie sa va asigurați ca :

*Pasii de mai jos se pot efectua doar pe un computer cu Windows 10/11
*Aveți o conexiune stabila la internet
*Aveți un stick USB (minim 8 GB) / DVD gol
*Spațiul minim necesar pentru partiția (C) este de 20 GB

Creare (Stick USB) / Flash Drive USB boot-abil

1. Descărcați MediaCreationTool (MCT) pentru versiunea Windows 10: https://www.microsoft.com/ro-ro/software-download/windows10
(Link direct descarcare MediaCreationToolClick Aici)

2. Dupa ce ati descarcat aplicatia de asistenta a instalarii o deschideti cu dublu click, acceptati termenii Microsoft si asteptati cateva secunde. Introduceți stick-ul USB in device-ul dvs. Stick-ul este necesar sa aibă minim 8 GB spațiu stocare, dupa care selectați Create Installation media for another PC, după care apăsați Next.

3. Selectați limba, ediția, arhitectura (64Bit) si apăsați Next. Nu uitați sa debifați căsuța “Use the recommeneded options for this PC” pentru a putea selecta câmpurile mai sus menționate.

4. Dupa care puteti decide daca doriți sa instalati pe stick-ul USB sau doriți sa descărcați fișierul media ca si ISO pentru a-l scrie pe un DVD. Pentru a realiza un USB boot-abil va rugăm selectați opțiunea – USB flash drive si apăsați Next.

5. Pasul următor va cere sa selectați stick-ul / drive-ul USB pe care dorești sa instalezi fișierele Windows 10. In cazul in care aveți mai multe drive-uri, selectați-l pe cel care doriți sa plasați fișierele. Ulterior apăsați Next.

6. Media Creation Tool va incepe descarcarea si procesarea Windows-ului 10 care va fi scris pe stick-ul dvs. automat, fără sa mai fie nevoie de o alta acțiune din partea dvs. După ce acesta a terminat va rugam sa apăsați butonul Finish, iar apoi scoateți stick-ul USB din device.

După finalizarea pasului anterior, introduceți stick-ul USB in device-ul pe care doriți sa instalați Windows 10. Asigurați-vă ca device-ul este oprit înainte sa introduceți stick-ul USB. In momentul in care porniți device-ul dvs., instalarea ar trebui sa pornească automat. In cazul in care instalarea nu pornește automat va fi nevoie sa schimbați modul de boot din BIOS – ghidul de mai jos explica procesul.

Selectare (Stick USB) / Flash Drive USB Prima Prioritate de Boot din BIOS

In cazul in care nu sunteți un utilizator avansat pentru a finaliza procesul BIOS este recomandat sa vizionați un video ghid exact pentru modelul dvs. astfel pașii vor fi foarte simplii.

Deschideți device-ul dvs. si apăsați repetat tasta ESC / F1 / F2 / F8 / F10 / F12 / DEL in mod repetat. Butonul este diferit de la producător la producător, chiar si modele diferite ale aceluiași producător. Va fi nevoie sa încercați fiecare buton pana veți reuși. Ulterior va apărea meniul BIOS.

  • Accesați setările BIOS. Veți vedea o lista cu setările posibile din BIOS-ul dvs.
  • Folosiți săgețile sus/jos respectiv stânga/dreapta pentru a naviga in meniuri. Acestea sunt afișate in ordinea priorității.
  • Va trebui sa selectați BOOT Menu unde dispozitivele apar in lista priorității.
  • Va fi nevoie sa mutați Stick-ul USB sau DVD-ul pe locul corespunzător in lista priorităților folosit săgețile si tasta Enter.
  • Deschideți lista cu toate dispozitivele de stocare folosind tasta Enter.
  • Mutați dispozitivul USB pe locul 1 al listei pentru a avea prioritate.
  • Salvați setările dvs. si ieșiți din meniul BIOS.
  • Device-ul dvs. se va restarta, iar acum instalarea va porni automat.
  • După instalare nu uitați sa scoateți stick-ul USB, astfel device-ul dvs. va intra într-o bucla continua de reinstalare a sistemului de operare.

Acestea sunt toate detaliile, iar in cazul in care apar probleme va rugam sa ne contactati pentru remediere.

Incepe conversatia
1
LicenteOnline.ro
Bine ati venit pe site-ul nostru, daca aveti nevoie de ajutor sau informatii nu ezitati sa ne contactati.
~~
-Comenzile plasate dupa ora 23:00 vor fi livrate in urmatoarea zi lucratoare.
-Comenzile sunt livrate in 15 minute (in intervalul orelor de program).
-Plata se poate face prin transfer bancar/OP sau direct cu cardul pe site.
-Se ofera factura fiscala pentru firme si persoane fizice.